Kulinarne walentynki. Trufle z kaszy zamiast czekoladowego serca
14 lutego 2016
Trufle z kaszy jaglanej, zumba, ławeczka dla zakochanych – takie atrakcje, nie tylko dla podniebienia, czekały dzisiaj na uczestników Kulinarnych Walentynek. Na Rynku zorganizowała je spółdzielnia socjalna „Karuzela Smaku”.
Gościem imprezy, a także głównym kucharzem był Jakub Kuroń, który kontynuuje tradycje kulinarne swojej rodziny. W Radomiu pokazał, jak zrobić smaczne i zdrowe trufle. Wystarczy kasza jaglana ugotowana), cukier puder i wiórka kokosowe, a także kilka par małych rąk. te zapewniły dzieciaki zaproszone do udziału w oryginalnych warsztatach kulinarnych.
Jakub Kuroń zaprezentował także inną, ciekawą potrawę. Tym razem już podczas show "Kipi kasza, kipi groch" przyrządził białą kiełbasę w sosie pomidorowo-warzywnym z dodatkiem kaszy.
Na Rynku nie zabrakło innych atrakcji: pokazu zumby, ławeczki dla zakochanych, gier i konkursów.
bdb
Fot. Marian Strudziński, więcej zdjęć w Galerii