Pytlowy i z żurawiną wyróżnione prestiżowym godłem
Wyroby z radomskiej piekarni zostały wytypowane do udziału w konkursie przez mazowiecki urząd marszałkowski. Potem firma przesłała je do
Rzeszowa, gdzie jury konkursu smakowało oba produkty.
– Na co dzień oceniają nas sami klienci, którzy przekazują nam bezpośrednio swoje uwagi przy sklepowej ladzie. Jednak od czasu do czasu dobrze jest poddać się osądowi niezależnego gremium, takiemu z zewnątrz, które nie zna naszych wyrobów – uważa Mariusz Fogiel, współwłaściciel firmy. Jak podkreśla, wyróżnienie jest tym cenniejsze, że oba rodzaje chleba zostały docenione na niwie ogólnopolskiej.
Nagroda – statuetka i dyplom – jest prestiżowa. Celem Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego „Agro Polska” jest wyróżnianie najlepszych produktów spożywczych, odznaczających się wyjatkowymi walorami smakowymi, zapachowymi, ekologicznymi i tradycyjnym charakterem.
(bdb)