Wielkanocna Zbiórka Żywności już w weekend
30 marca 2011
Wielkanocną Zbiórkę Żywności przeprowadzi już w najbliższy weekend Radomski Bank Żywności. W tym roku w akcję zostanie zaangażowanych ponad 800 wolontariuszy, którzy będą na nas czekać w 60 sklepach oznakowanych plakatami.

- Zbiórka ma na celu zachęcenie jak największej liczby klientów sklepów do kupienia produktów spożywczych i podzielenia się z najuboższymi przed zbliżającymi się świętami. Żywność zostanie przekazana podopiecznym organizacji charytatywnych i wzbogaci wielkanocne stoły rodzin i osób najbardziej potrzebujących wsparcia – informuje dyrektor Radomskiego Banku Żywności Krzysztof Sokołowski.
Wielkanocna zbiórka zostanie przeprowadzona w dniach 1 - 3 kwietnia w kilku miastach regionów, poza Radomiem także w Grójcu, Białobrzegach, Kowali, Pionkach, Szydłowcu, Kozienicach, Zwoleniu i Warce.
Organizatorzy oczekują przede wszystkim na artykuły z długim terminem przydatności do spożycia, m.in. olej, herbatę, słodycze, przetwory owocowe i warzywne, konserwy mięsne i rybne, cukier, margarynę, masło, kasze, ryż, makaron, mąkę, a także inne produkty potrzebne do przygotowania tradycyjnego stołu świątecznego. Zebrana żywność trafi do podopiecznych organizacji charytatywnych, prowadzących dożywianie, współpracujących z Bankiem Żywności w Radomiu.
W ubiegłorocznej Wielkanocnej Zbiórce Żywności radomski bank zgromadziłł 14 ton artykułów spożywczych.
(raa)

- Zbiórka ma na celu zachęcenie jak największej liczby klientów sklepów do kupienia produktów spożywczych i podzielenia się z najuboższymi przed zbliżającymi się świętami. Żywność zostanie przekazana podopiecznym organizacji charytatywnych i wzbogaci wielkanocne stoły rodzin i osób najbardziej potrzebujących wsparcia – informuje dyrektor Radomskiego Banku Żywności Krzysztof Sokołowski.
Wielkanocna zbiórka zostanie przeprowadzona w dniach 1 - 3 kwietnia w kilku miastach regionów, poza Radomiem także w Grójcu, Białobrzegach, Kowali, Pionkach, Szydłowcu, Kozienicach, Zwoleniu i Warce.
Organizatorzy oczekują przede wszystkim na artykuły z długim terminem przydatności do spożycia, m.in. olej, herbatę, słodycze, przetwory owocowe i warzywne, konserwy mięsne i rybne, cukier, margarynę, masło, kasze, ryż, makaron, mąkę, a także inne produkty potrzebne do przygotowania tradycyjnego stołu świątecznego. Zebrana żywność trafi do podopiecznych organizacji charytatywnych, prowadzących dożywianie, współpracujących z Bankiem Żywności w Radomiu.
W ubiegłorocznej Wielkanocnej Zbiórce Żywności radomski bank zgromadziłł 14 ton artykułów spożywczych.
(raa)