Pytlowy i z żurawiną wyróżnione prestiżowym godłem

13 listopada 2013
Chleb pytlowy z ziarnami i chleb żytni z żurawiną – to dwa wyroby Piekarni Fogeil&Fogiel, które mają prawo nosić godło „Agro Polska”. Rozstrzygnięto właśnie 20. edycję tego konkursu, organizowanego m.i n. przez marszałka województwa podkarpackiego.


 

Wyróżnienie odbierała Katarzyna Fogiel, córka Tadeusza Fogla, współwłaściciela firmyWyroby z radomskiej piekarni zostały wytypowane do udziału w konkursie przez mazowiecki urząd marszałkowski. Potem firma przesłała je do Rzeszowa, gdzie jury konkursu smakowało oba produkty.

 

– Na co dzień oceniają nas sami klienci, którzy przekazują nam bezpośrednio swoje uwagi przy sklepowej ladzie. Jednak od czasu do czasu dobrze jest poddać się osądowi niezależnego gremium, takiemu z zewnątrz, które nie zna naszych wyrobów – uważa Mariusz Fogiel, współwłaściciel firmy. Jak podkreśla, wyróżnienie jest tym cenniejsze, że oba rodzaje chleba zostały docenione na niwie ogólnopolskiej.  

 

Nagroda – statuetka i dyplom – jest prestiżowa. Celem Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego „Agro Polska” jest wyróżnianie najlepszych produktów spożywczych, odznaczających się wyjatkowymi walorami smakowymi, zapachowymi, ekologicznymi i tradycyjnym charakterem.

 

(bdb)