Festiwal Kuchni Francuskiej w E.Leclerc. Wyśmienite smaki, degustacje i kulinarny mistrz

8 marca 2018

W radomskim E.Leclerc trwa Festiwal Kuchni Francuskiej. Do piątku, 11 marca, klienci mogą skosztować wyśmienitych francuskich specjałów i kupić je w promocyjnych cenach. Na sobotę, 12 marca, zaplanowano wielkie gotowanie z Michałem Fabiszewskim, laureatem programu MasterChef.

    1   Kuchnia francuska jest znana i ceniona na całym świecie. Nie jest tajemnicą, że Francuzi traktują swoje potrawy i produkty jako część światowego dziedzictwa. W sobotę znany kucharz będzie częstował beff bourguignon – słynnym francuskim gulaszem wołowym z dodatkami; zupą cebulową - niekwestionowanym hitem kulinarnym francuskiej kuchni i.... rogalikami nadziewanymi crème pâtissière. W wykonaniu tej słodkiej niespodzianki pomogą mistrzowi juniorzy z Akademii Dziecięcych Rozmaitości E.Leclerc. - Udział w sobotnich kulinariach będących zwieńczeniem tygodniowego Festiwalu Kuchni Francuskiej pozwoli naszym klientom utwierdzić się w przekonaniu, że kuchnia naszych zagranicznych sąsiadów jest delikatna, lekka, wysublimowana i fantazyjna - podkreśla Agnieszka Witczak-Armacińska z E.Leclerc Radom. Michał Fabiszewski przyznaje, że ta doceniana na świecie kuchnia bardzo mu smakuje. Obiecuje też, że przepisów na przygotowane w sobotę potrawy nie zamknie w szafie, a podzieli się nimi. Klienci E.Leclerc będą mogli też spróbować np. francuskich wędlin. Na uwagę zasługują takie pyszności, jak pieczeń wiejska z zielonym pieprzem, Mortadela z Montorsi, suszona, wieprzowa kiełbasa. - Będziemy częstować chrupiącymi, ukochanymi przez Polaków bagietkami, rozpływającymi się w ustach croissantami, które powstają w naszej piekarni oraz zachęcać do degustacji wyśmienitych serów, takich jak Marechal, Emmental, Mimolett, Comteek. Wszystkie można kupić w hipermarkecie – zaznacza Witczak-Armacińska. Gotowanie i degustacja w sobotę w godz. 12 - 15 przygotowanie i degustacja specjałów kuchni francuskiej. kat, bdb
Tags