XXIII Święto Chleba w Radomiu. Smacznie, pogodnie i tłumnie
Radomianie chyba pogodzili się z tym, że tradycyjne Święto Chleba wyprowadziło się ze skansenu i tłumnie odwiedzają plac Corazziego, gdzie zorganizowano wiele atrakcji związanych z tym „smacznym” wydarzeniem. Udowodnił to weekend pachnący pieczywem.
To święto chleba, a jego gatunków mamy bez liku. Ale to także święto piekarzy, którzy w tych dniach przyznają swoim najlepszym przedstawicielom laury i wyróżnienia.
W tym roku mogliśmy nie tylko odwiedzać liczne stoiska producentów pieczywa i smakować ich wyroby, ale także poznać tajniki powstawania dobrego chleba - uruchomiono bowiem polową piekarnię, a dzieci mogły uczestniczyć w warsztatach.
Oprawę artystyczną zapewniły zespoły: Oddział Zamknięty, Screen, ludowe Guzowianki oraz Norbi.
Zdjęcia: Anna Wróblewska/UM Radom