Pieczywo rzemieślnicze zdrowe „jako żywo”. W weekend Radomskie Święto Chleba
Na cały weekend i w miejscu, które jest już dobrze znane, zaplanowano tegoroczne XXIII Radomskie Święto Chleba. W tym roku upłynie ono pod hasłem „Rzemieślnicze pieczywo, samo zdrowie, jako żywo!”. Organizatorzy, w tym Cech Piekarzy w Radomiu, zapraszają już w piątek, 3 września oraz w sobotę 4 września i w niedzielę 5 września na plac Corazziego.
W programie: prezentacja stoisk piekarniczych, festyn rodzinny, występy artystyczne i koncerty. Podczas Święta Chleba będzie można skosztować pysznych wypieków radomskich piekarzy oraz poznać tajniki ich pracy. Na placu Corazziego, gdzie przeniesiono wydarzenie ze skansenu, stanie też polowa piekarnia. Nie zabraknie gier i zabaw dla dzieci oraz występów artystycznych. W programie przewidziano koncerty zespołów: Wolanianki, Guzowianki oraz Scream. Wystąpią także: Oddział Zamknięty oraz Norbi.
Program
Piątek, 3.09
godz. 12.00 - 18.00 - Festyn rodzinny.
Sobota 4.09
godz. 10.00 – 18.00 - Festyn Rodzinny, występy artystyczne radomskiej młodzieży.
godz. 16.00 – 17.00 - Występ zespołu Wolanianki.
godz. 17.00 – 18.00 - Występ zespołu Oddział Zamknięty.
Niedziela, 5.09
godz. 10.00 – 18.00 - Festyn rodzinny.
godz. 11.00 – 12.20 - Występ zespołu SCREAM.
godz. 12.30 – 13.15 - Msza św. za piekarzy - katedra Opieki NMP w Radomiu.
godz. 14.00 – 14.20 - Powitanie gości, przedstawienie organizatorów i patronów, przemówienia okolicznościowe.
godz. 14.20 – 14.50 - Wręczenie odznaczeń Izby Rzemieślniczej za zasługi dla rzemiosła polskiego.
godz. 15.00 – 16.00 - Występ zespołu Guzowianki.
godz. 16.30 – 16.50 - Rozstrzygnięcie konkursu "Dobry chleb".
godz. 17.30 – 18.30 - Gwiazda Wieczoru - Norbi.